ȘTIRI

Ucraina susține că armata rusă a pierdut peste 40% din militarii angajați privat

soldati razboi

Companiile militare private care operează în teritoriile ucrainene ocupate de ruși „suferă pierderi semnificative”, a anunțat Statul Major al Forțelor Armate, marți, pe Facebook.

Fenomenul se înregistrează în special în Harkov, afirmă armata ucraineană.

„Unele unități numără mai mult de 40% răniți grav și uciși. De asemenea, mai multe cadavre nu au au fost identificate, iar alte efective sunt considerate dispărute”, potrivit sursei citate.

Armata rusă a pierdut peste 50.000 de militari în cele peste şase luni de război în Ucraina, potrivit cifrelor publicate marţea trecută pe Facebook de Statul Major ucrainean, relatează dpa, potrivit Agerpres. Rusia nu a mai oferit de mult timp nicio informaţie cu privire la pierderile suferite de armata sa în conflictul ucrainean.

Conform cifrelor publicate de Kiev în legătură cu pierderile sale, circa 9.000 de militari ucraineni au fost ucişi şi 7.000 sunt daţi dispăruţi.

Rusia a pătruns pe teritoriul Ucrainei la sfârşitul lunii februarie şi de atunci a preluat controlul unor zone întinse din estul şi sudul Ucrainei.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.