GAZETARII

Un deputat AUR a izbucnit: Cei care ar trebui să protejeze cetățenii de lăcomia asiguratorilor au salarii de lux. Nimeni nu-i trage la răspundere

Deputatul AUR Silviu Titus Păunescu a izbucnit după ce a constatat că există bugetari de lux, care în plină criză economică, își măresc salariile din banii cetățenilor pentru care nu fac absolut nimic. Este cazul conducerii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), unde vorbim de salarii ce depășesc 10.000 de euro/pe lună, în timp ce peste jumătate din populația României trăiește sub pragul sărăciei.

„Astăzi, vă spun, în continuare, despre cum coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR își bate joc de noi, pe banii noștri.

Așa că, în timp ce mii de șoferi din România plătesc polițe RCA mai scumpe, ca urmare a falimentului City Insurance, conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și-a majorat salariile, de parcă ar fi făcut ceva ca să merite asta!

Desigur, ar fi putut să facă ceea ce au în fișa postului, adică să protejeze cetățenii de lăcomia asiguratorilor, spre exemplu, dar au ales să n-o facă, deoarece știu că nu-i trage nimeni la răspundere. Încă.

Spre exemplu, Nicu Marcu, președintele ASF, are un salariu de 12.500 euro/lunar, iar Elena Doina Dascălu, prim-vicepreședinte ASF, 11.000 euro/lunar.”, a declarat Titus Păunescu.

Deputatul AUR consideră că este inadmisibil să avem asemenea salarii la stat, în timp ce milioane de români trăiesc în sărăcie.

„Din 2024, vom face #dreptatepentruRomânia! E inadmisibil să ai asemenea salarii într-o țară în care milioane de oameni trăiesc la limita sărăciei!”, a mai spus Titus Păunescu.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.