ȘTIRI

Ungaria aduce acuzații – Carburanții s-au scumpit pentru că Zelenski a majorat taxa de tranzit pentru petrol

Ungaria a declarat că o creștere bruscă a taxelor de tranzit pentru petrol din partea Ucrainei a contribuit la o creștere a prețurilor la combustibili, adăugând 0,5% la inflație și încetinind retragerea celei mai mari rate naționale de creștere a prețurilor din Uniunea Europeană.

Ungaria se așteaptă în continuare ca inflația să scadă la o singură cifră până la sfârșitul acestui an, probabil în noiembrie, ceva mai târziu decât se estimările anterioare, a declarat Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Principalul motiv pentru acest lucru este că trebuie să importăm combustibil la un preț de cinci ori mai mare prin conducta care traversează Ucraina”, a spus el. „Majorarea taxei de tranzit este contrară tuturor reperelor și recomandărilor”.

El a spus că Ungaria a plătit Ucrainei de 3,5 ori nivelul de referință, pe care nu l-a specificat, iar acest lucru s-a reflectat direct în prețurile carburanților din Ungaria.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.