ȘTIRI

Ungaria negociază pentru gaze ieftine la Moscova

Ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto se află într-o vizită în capitala Rusiei, a declarat joi pentru TASS Ambasada Ungariei la Moscova.

„Ministrul maghiar de externe se află astăzi la Moscova”, a confirmat misiunea diplomatică.

Szijjarto s-a întâlnit cu omologul său rus Serghei Lavrov la Moscova pe 1 februarie. Discuțiile au durat aproximativ o oră și jumătate și au acoperit o gamă largă de probleme, de la energie și industrie la îngrijire medicală, alimentație și explorarea spațiului.

În capitala rusă, Szijjarto are programate întâlniri cu vicepremierul pentru energie Aleksandr Novak, cu vicepremierul industriei şi al comerţului Denis Manturov, precum şi cu omologul său rus Serghei Lavrov, a specificat MAE maghiar.

În finalul discuţiilor, Szijjarto şi Lavrov vor susţine o conferinţă de presă comună.

Szijjarto, a subliniat purtătorul de cuvânt al MAE ungar, a fost însărcinat de către guvern să discute despre achiziţionarea suplimentară a circa 700 milioane metri cubi de gaze din Rusia, pe lângă volumele specificate în contractele pe termen lung privind cumpărarea de gaze naturale ruseşti.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.