ȘTIRI

Vicepremierul Ucrainei susține că „există un anumit sprijin militar furnizat de România”

Olha Stefanishyna, vicepremier pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică în Guvernul de la Kiev, susține că România a furnizat Ucrainei ”un anumit sprijin militar”, dar a adăugat că nu poate da detalii despre natura acestuia.

Da, există un anumit sprijin militar furnizat de România, iar ministrul român al Apărării participă la formatul Rammstein și la formatul de coordonare. Așadar, pentru noi este foarte importantă continuitatea și calendarul livrărilor de armament. Sperăm că, odată cu decizia SUA de a oferi formatul ”land lease” pentru livrările de arme pentru Ucraina, acest lucru va facilita și livrările din partea altor țări, cum ar fi România, de exemplu.„, susține vicepremierul de la Kiev.

Nu sunt sigur că aceasta este o infomație pe care o pot face publică în totalitate, trebuie să verific și apoi să furnizez aceste informații mai târziu. Pentru că există o abordare individuală cu fiecare țară. Dar, în esență, am stabilit prioritățile pentru armele de care avem nevoie, inclusiv echipamente de artilerie de 155 mm, dar și tancuri și vehicule blindate, precum și artilerie de lungă distanță.„, încheie Olha Stefanishyna.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.