GAZETARIIȘTIRI

Victorie de moment a USR: abuzurile procurorilor nu vor mai fi anchetate de o secție specială

Victorie de moment a USR. Lupii tineri din politică au reușit să câștige o bătălia de moment, dar nu și războiul. Având majoritatea necesară în parlamentul României, legea ce vizează desființarea secției speciale care investighează abuzurile procurorilor și judecătorilor urmează să fie aprobată.

AUR și PSD au anunțat deja că vor ataca la Curtea Constituțională proiectul și lege.

„În primul rând, observăm că suntem în linie dreaptă cu desfiinţarea Secţiei speciale. Am promis că vom desfiinţa Secţia specială, Secţia specială va fi desfiinţată.

Cel mai bun proiect era cel trimis de Guvern, cel susţinut de Guvern, de premierul Florin Cîţu şi trimis către Parlament. În Parlament legile trec cu majoritate.

În Alianţă nu a fost agreată această variantă şi nu ar fi trecut, regret, din pricina faptului că UDMR-ul a spus şi astăzi explicit, în şedinţă, solicita garanţii suplimentare pentru magistraţi, garanţii pe care eu personal nu le-am considerat utile şi nici binevenite.

De asemenea, foarte mulţi magistraţi nu le-au solicitat. Însă, punând în balanţă opţiunile pe care le avem în prezent, consider că este foarte important să fie desfiinţată această Secţie specială” a declarat Stelian Ion.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.