ȘTIRI

Viktor Orban: „Comisia Europeană ne-a dus în pragul falimentului. Plătim dublu pentru gaze și petrol!”

Premierul maghiar, Viktor Orban, a declarat că Ungaria este gata să facă „compromisuri tactice” cu Bruxelles-ul, adăugând însă că nu va renunţa niciodată la apărarea familiei tradiţionale.

Premierul în vârstă de 60 de ani a alocat o parte semnificativă a discursului său criticilor la adresa politicilor Uniunii Europene şi a promis că Ungaria va lupta împotriva acestora.

Viktor Orban a spus că, din cauza blocării importurilor de gaze şi petrol din Rusia, ţările membre ale UE plătesc acum dublu pentru aceste produse, în timp ce Rusia face comerţ cu restul lumii.

Premierul ungar Viktor Orban a acuzat recent Comisia Europeană că a adus UE în „pragul falimentului” şi caută acum fonduri noi pentru a susţine nu doar ajutorul financiar pentru Ucraina, ci şi „creşterea salariilor birocraţilor de la Bruxelles”, reacţia sa venind în urma cererii Comisiei Europene ca statele UE să-şi suplimenteze contribuţiile la bugetul comunitar, relatează agenţiile EFE şi MTI.

Potrivit oficialului de la Budapesta, Ungaria a luat act de faptul că puterea mondială este împărţită acum între doi poli, respectiv China şi Statele Unite, drept urmare îşi configurează politica şi economia pe aceste coordonate.

Orban a menţionat că cele mai dese investiţii făcute în ultimii ani în Ungaria au provenit din Coreea de Sud, China şi Japonia.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.