You are currently viewing Virgil Popescu beneficiază de protecție – Ciolacu: „Nu am atribuții. Evaluarea o face premierul”

Virgil Popescu beneficiază de protecție – Ciolacu: „Nu am atribuții. Evaluarea o face premierul”

  • Post author:
  • Post published:noiembrie 17, 2022
  • Post category:ȘTIRI

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că nu are atribuţii să ceară schimbarea ministrului Energiei, Virgil Popescu, şi că evaluarea miniştrilor o face premierul, menţionând că o să spună dacă este mulţumit de prestaţia lui Popescu, în luna mai, când va prelua funcţia de prim-ministru.

„Am o relaţie corectă cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă şi mi se pare corect să avem această relaţie. Amândoi ne-am asumat această coaliţie politică. Eu cred că în acest moment, mai ales uitaţi-vă ce s-a întâmplat în Polonia, întregul context de criză energetică, războiul din Ucraina, exact după criza pandemică, cred cu tărie că această alianţă este soluţia cea mai bună şi aşteptată în acest moment de către români”, a afirmat Ciolacu, la România Tv.

Întrebat dacă a cerut destituirea ministrului Energiei, Virgil Popescu, Ciolacu a răspuns: „Nu eu fac evaluarea miniştrilor, evaluarea miniştrilor o face prim-ministrul. Eu, la Camera Deputaţilor, alături de colegii mei, avem atributul constituţional de a numi guverne sau de a le schimba. Domnul preşedinte Klaus Iohannis are atributul, de exemplu, de a desemna prim-miniştrii”.

„Dacă prim-ministrul n-a venit până acum cu o solicitare de a-l schimba pe ministru, înseamnă că este de acord”, a adăugat liderul PSD.

Chestionat dacă el este mulţumit de prestaţia lui Virgil Popescu ca ministru al Energiei, Ciolacu a precizat că îşi va spune părerea în luna mai, când va prelua funcţia de prim-ministru.

„În luna mai am să vă răspund la această întrebare, când o să preiau funcţia de prim-ministru. În acel moment, constituţional, eu am dreptul să îmi asum sau nu un membru al Guvernului sau să cer schimbarea lui”, a adăugat Ciolacu.

El a menţionat că rotaţia premierilor va avea loc şi crede că preşedintele Klaus Iohannis a luat act de acordul politic încheiat între coaliţia dintre PSD, PNL şi UDMR.

„PSD nu a intrat la guvernare cumva pe uşa din dos, PSD a câştigat alegerile”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Distribuiți articolul!