ȘTIRI

Vladimir Putin nu duce lipsă de clienți – Gazprom a început proiectarea unei conducte de gaz în China din Orientul Îndepărtat Rus

Rusia nu duce lipsă de clienți, reiese din declarația celor de la Gazprom. Va începe proiectarea unei conducte de gaz către China din Orientul Îndepărtat rusesc, a declarat Alexey Miller, președintele Consiliului de Administrație al Gazprom.

„Programul estic, desigur, vizează în mare măsură extinderea oportunităților noastre de export pentru furnizarea de gaze pe piața chineză. Știm că piața chineză este cea mai dinamică piață din lume, iar în următorii 20 de ani, se estimează că consumul de gaze al Chinei va crește cu 40% din creșterea consumului global de gaze din lume. Prin urmare, am semnat un alt contract pentru furnizarea de gaze către China.

Aceasta este ruta „Orientul Îndepărtat”. Pentru acest proiect, deja începem să dezvoltăm documentația de proiectare și estimare”, a spus Miller, în cadrul unei conferințe dedicate Zilei lucrătorului din industria petrolului și gazelor, citează Interfax. „

Și, bineînțeles, proiectul Soyuz Vostok, principala conductă de gaz prin Mongolia, care va fi o continuare a gazoductului Power of Siberia 2″, a adăugat el.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.