Ads 6 Google account (silviu.tanase.timpul@gmail.com) Privacy Terms 1 / 2 Alert Remember to publish your GDPR message using a Google-certified CMP to continue showing AdSense ads on your site in the EEA and the UK. If you don't publish it by January 16, 2024, we'll publish one for you. Code generator Ad created, now place the code Copy and paste the ad unit code in between the tags of your pages Place this code where you want an ad to appear. Do this for each individual ad unit, on every page. It usually takes a few minutes for ads to appear on the page but occasionally it can take up to an hour. See our code implementation guide for more details.
ȘTIRI

Voi simțiți creșterea? – Klaus Iohannis: „Creșterea economiei României a fost una peste așteptări”

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri un mesaj cu ocazia celei de-a 30-a ediții a Topului Național al Firmelor Private din România. Mesajul a fost prezentat de Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial – Departamentul Politici Economice și Sociale.

„Transmit felicitări întreprinzătorilor mici și mijlocii din România, pentru performanțele obținute în cei 30 de ani de activitate, sărbătoriți printr-un eveniment de referință, care face cinste participanților și organizatorilor deopotrivă.

Mediul antreprenorial continuă să-și dovedească reziliența și flexibilitatea în raport cu perioada dificilă pe care o traversăm, rămânând un motor esențial al creșterii economice a României. Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România merită toată aprecierea pentru modul cum a reușit să asigure un echilibru constructiv, atât în organizație, cât și în relația cu autoritățile, în toată această perioadă. Este un moment retrospectiv, adecvat pentru a desprinde concluzii, dar și un moment prospectiv, de asumare a unor noi ambiții și proiecte.

Traversăm o perioadă încă marcată de incertitudini și imprevizibilitate. Pandemia, războiul și criza energetică au evidențiat o serie de vulnerabilități structurale în economie și administrație, disparități regionale și fragilități în materie de sustenabilitate.

Cu toate acestea, creșterea economiei României a fost una peste așteptări, iar ultimele estimări mențin un avans pozitiv considerabil.

Însă, dat fiind contextul global și regional volatil, atitudinea corectă rămâne una a echilibrului și a responsabilității, însoțită de planuri concrete și pertinente pentru dezvoltarea țării pe termen lung.

Prețurile la energie electrică, gaze naturale și carburanți au generat restrângerea sau chiar închiderea unor activități economice. Crizele suprapuse și-au pus astfel amprenta asupra întregului mediu de afaceri.

Este adevărat că amplitudinea a fost diferită, însă, în ansamblu, atât întreprinderile mici și mijlocii, cât și marea industrie încă se confruntă cu un impact împovărător asupra activității curente.

Pentru atenuarea acestor efecte asupra mediului de afaceri, Guvernul a inițiat și derulează în continuare o serie de măsuri de sprijin.

Întreprinderile mici și mijlocii au reprezentat o prioritate clară pentru schemele de ajutor de stat dedicate traversării crizelor și încurajării investițiilor. Pornind de la nevoile și obiectivele companiilor pe care le conduceți, ați pus pe masa decidenților politici propuneri pragmatice, dar ați și participat constructiv la dezbaterea lor, facilitând soluții adecvate.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.