ȘTIRI

Volodimir Zelenski bate cu pumnul în masă pentru cucerirea peninsulei Crimeea

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat marţi convingerea că drapelul ucrainean va flutura din nou în toate zonele din Ucraina ocupate în prezent de Rusia, inclusiv în peninsula Crimeea, anexată de Moscova din 2014, potrivit EFE. Într-un discurs pronunţat cu ocazia Zilei naţionale a drapelului Ucrainei, Zelenski s-a declarat încrezător că drapelul ţării ‘va reveni în fiecare oraş şi sat, acum ocupat temporar de Rusia’. Declaraţiile preşedintelui ucrainean, citate de agenţiile de presă locale, au fost făcute în cadrul ceremoniei de ridicare a drapelului naţional în capitala Kiev, scrie Agerpres.

‘Drapelul în albastru şi galben al Ucrainei va fi arborat din nou acolo unde este acasă, unde ar trebui de drept să fie: în toate aşezările ocupate temporar din Ucraina’, în Melitopol, Herson sau Zaporojie, a reiterat el.

Potrivit lui Zelenski, drapelul ucrainean va reveni şi în oraşele din Crimeea, anexată de Rusia în 2014, şi în regiunile Doneţk şi Lugansk, cele două componente ale bazinului minier Donbas, autoproclamate republici independente recunoscute de Moscova cu puţin timp înainte de invazia în Ucraina. La ceremonia ridicării drapelului naţional la Kiev au luat parte reprezentanţi ai guvernului şi parlamentului, precum şi militari, eveniment ce intervine în ajunul Zilei Independenţei Ucrainei, marcată la 24 august, care coincide cu împlinirea a şase luni de la declanşarea invaziei ruse.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.