ȘTIRI

Vrăjeală ieftină – Deși mesajele lor sunt înscrise pe tractoarele fermierilor, Guvernanții întreabă mirați: care sunt revendicările?

Guvernanții au crezut că românii pot îndura orice umilință! Ciolacu le-a spus manifestanților că… va face comisii de lucru… adică nimic, vrăjeală, dar de săptămâna viitoare, că el în weekend … nu lucrează.

De ce sunt fermierii nemulțumiți?

Iată ce a scris Marius Lulea despre situația actuală: „Deși mesajele lor sunt înscrise pe mașinile participante la protest , Guvernanții întreabă mirați: care sunt revendicările? Păi nu aveți ochi, nu puteți auzi? Vrăjeală ieftină venită de la Palatul Victoriei: să respecte legea… Păi respectă legea hoții care fură de la guvern?

Situația este însă una catastrofală: subvențiile actuale nu mai au nici o legătură cu realitatea. Banii s-au devalorizat, prețurile s-au dublat. Puterea reală a subvenției față de acum 4 ani este la jumătate. Subvenția trebuie dublată.

Prețurile la carburanți au crescut. Exportul de combustibil românesc în Ucraina a explodat. Piața românească este privată de produsele românești motiv pentru care prețurile s-au dublat, alternativa era că am fi văzut benzinării fără combustibili. Motorina fermierilor se trimite în Ucraina, pentru mașinăria de război.

România era exportator de cereale, produceam cu mult peste ce consumăm și bravo fermierilor români. Pentru că Ucraina nu mai are cui vinde, exportatorii români cumpără din Ucraina, nu din România. Este mai ieftin deoarece acolo e război și sunt disperați. Însă acest lucru a făcut ca piețele ce tradițional erau vizate de produsele românești au fost umplute cu produse din Ucraina. Nu doar în portul Constanța ajung mașinile din Ucraina ci și în marile complexuri din Moldova unde se preiau cereale. În acest fel prețurile au scăzut iar fermierii români au rămas cu marfa în hambare. Deci interzicerea vânzării produsele din Ucraina în România nu înseamnă nimic, problema este la exporturi.

Asigurările RCA sunt prea mari. Este o bătaie de joc. Mai este și problema Schengen, acolo unde transportatorii nu fac parte din piața liberă. Asta înseamnă că nu suntem egalii celorlalte state europene. Șoferii români stau la coadă la granița Europei ore și zile. Asta face ca marile firme să ocolească România și firmele de transport de aici.

Peste greutăți se adaugă și umilința dată de creșterea Permanentă a veniturilor parlamentarilor, miniștrilor, primăriilor și altor șefi de instituții numiți politice. Este greu, ne cer să suportăm, dar ei își tot dau.

România urmează să explodeze, ce se vede este doar vârful nemulțumirii tuturor românilor!

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.