GAZETARII

Zelenski a atacat cu drona un cartier rezidențial din Moscova – Președintele Ucrainei susține că războiul a ajuns în Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că războiul a ajuns ”în Rusia, în centrele sale strategice şi în bazele sale militare”, ”un proces inevitabil, natural şi absolut drept”, la peste un de la invazia rusă a Ucrainei, la 22 februarie 2022.

Iată ce a declarat acesta: „Treptat, războiul revine pe teritoriul Rusiei, în centrele sale simbolice şi în bazele sale militare, iar acesta este un proces inevitabil, natural şi absolut drept. Ucraina devine tot mai puternică”

Rusia a anunţat că a respins, în noaptea de sâmbără spre duminică, două atacuri ucrainene distincte – unul care a vizat Peninsula anexată Crimeea, iar celălalt Moscova.

În capitala rusă, al cărei Aeroport Internaţional a fost închis o scurtă perioadă de timp, două turnuri de birouri în principalul cartier de afaceri din oraş au fost avariate uşor.

Mai multe geamuri ale acestor clădiri au fost sparte, lăsând să se vadă grinzi de oţel şi documente împrăştiate pe jos.

Ministerul rus al Apărării a precizat că atacul de la Moscova a implicat trei drone, dintre care una a fost doborâtă, iar celelalte două ”neutralizate de războiul electronic”

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.