GAZETARII

Zelenski amenință: „Dacă nu se intervine, Europa riscă o invazie de imigranți înfometați”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat joi, într-un discurs la Forumul Securității din Bratislava, că blocada rusă din porturile ucrainene, care împiedică exportul de cereale, riscă să provoace revolte sociale de amploare în Asia și Africa și acestea se vor rostogoli în Europa.

„Este imposibil să evităm blocarea porturilor noastre de către Rusia. Din cauza acestui act de agresiune, lumea este în pragul unei crize alimentare. Nu este doar despre asta, ci și despre o creștere catastrofală a prețurilor mărfurilor. Dacă acest lucru nu va fi prevenit, ne vom confrunta cu problema haosului politic în unele țări din Africa și Asia și astfel va apărea o criză a migrației în Europa pentru că oamenii din țările care suferă de foame vor căuta o salvare”, a afirmat Zelenski.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.