ȘTIRI

Zelenski așteaptă mulțumiri: „Securitatea Europei începe cu suveranitatea şi forţa Ucrainei”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a evidenţiat forţa ţării sale de a se opune invaziei militare ruse, la 33 de ani de la adoptarea Declaraţiei privind suveranitatea Ucrainei.

Iată ce a declarat acesta: „Ţara noastră nu va renunţa niciodată la suveranitate. Acest lucru este deja clar pentru toată lumea”

De asemenea, el le-a mulţumit încă o dată militarilor ucraineni care luptă pentru ţară.

La 16 iulie 1990, parlamentul Ucrainei a adoptat o declaraţie cu privire la independenţa republicii, care la acea dată făcea parte din Uniunea Sovietică. Potrivit documentului, Ucraina trebuie să aibă propria armată şi propria bancă centrală, dar să fie nealiniată şi să nu posede arme nucleare.

În 1991, în contextul dezintegrării Uniunii Sovietice, Ucraina şi-a declarat independenţa. Volodimir Zelenski a afirmat că vede Ucraina ca pe un model în ceea ce priveşte lupta pentru libertate şi democraţie în Europa.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.