You are currently viewing Zelenski nu este convins și cere anchetă comună: „Racheta care a căzut în Polonia a fost lansată de Rusia”

Zelenski nu este convins și cere anchetă comună: „Racheta care a căzut în Polonia a fost lansată de Rusia”

  • Post author:
  • Post published:noiembrie 16, 2022
  • Post category:ȘTIRI

Lovitura cu rachetă în Polonia ‘nu este nimic altceva decât un mesaj al Rusiei adresat summitului G20’, a declarat miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski prin videoconferinţă în faţa liderilor grupului reunit în insula indoneziană Bali, în contextul în care versiunea că a fost totuşi vorba de o rachetă a sistemului antiaerian al Ucrainei devine din ce în ce mai plauzibilă, potrivit AFP, EFE şi DPA.

Există ‘un stat terorist printre voi, împotriva căruia trebuie să ne apărăm’, a avertizat Zelenski, desemnând Rusia, potrivit textului discursului pronunţat de preşedintele ucrainean la ultima sesiune a summitului din Bali, la care ‘toţi au vorbit despre cum să se pună capăt războiului’ declanşat de Rusia în Ucraina.

‘Iar după aceea, aproape 100 de rachete ruseşti au lovit Ucraina. Clădiri rezidenţiale au ars. Centrale electrice au fost din nou distruse. Sute de localităţi au rămas fără electricitate, apă şi încălzire. Traficul pe internet a fost redus cu două treimi’, a denunţat el.

‘Din păcate, există şi victime umane. Şi nu numai în Ucraina’, a adăugat el. ‘Ieri, rachete ruseşti au lovit teritoriul Poloniei vecine. Ar trebui să existe un răspuns rapid’, a spus Zelenski, fără să ofere nicio dovadă pentru aceste afirmaţii, notează EFE.

Acest atac, a afirmat preşedintele ucrainean, arată adevărata atitudine a Moscovei, care ar trebui să părăsească G20, grupul celor mai dezvoltate ţări din lume: „pentru că Rusia este un terorist şi ne protejăm de ea. Aceasta este realitatea”.

Distribuiți articolul!