ȘTIRI

Zelenski: Ucraina pierde până la 100 de soldați în fiecare zi

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a recunoscut că forțele Kievului suferă în prezent până la 100 de morți și 500 de răniți în fiecare zi.

Într-un interviu acordat postului de televiziune american Newsmax, difuzat ieri, Zelenski a declarat că „situația este foarte dificilă” , relatează The Guardian.

„Pierdem 60-100 de soldați pe zi ca morți în luptă și ceva în jur de 500 de persoane ca răniți în luptă. Așa că ne menținem perimetrele defensive”, afirmă liderul de la Kiev.

Cea mai dificilă situație este în estul Ucrainei și în sudul Donețkului și Luhanskului, a adăugat Zelenski.

Ucraina și poporul său sunt „perimetrul defensiv” pentru lume împotriva agresiunii lui Vladimir Putin, a declarat el la postul de televiziune: „Rusia nu se va opri în Ucraina, cu siguranță. Celelalte țări, fostele republici ale URSS și membrii UE – unele dintre ele sunt deja națiuni membre NATO – sunt deja amenințate”.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.